Skip to content

Viherkasvit luovat toimistoon viihtyisyyttä

tammikuu 9, 2013

Toimistot ja niiden sisustus eivät normaalisti kuulu tämän blogin tarjontaan, mutta olen törmännyt selaillessani inhottavaan ilmiöön; toimistoihin ilman viherkasveja. Ihmiset viettävät työpaikoillaan aikaa melko paljon, joten olisi siellä ainakin ympäristön puolesta hyvä viihtyä. Työtyytyväisyys kuitenkin koostuu monesta asiasta, eikä se millainen työpaikka on visuaalisesti, ole ainakaan se pienin tekijä.

Toimiston sisustuksen merkitys

Erilaiset viherkasvit ovat hyvä tapa lisätä toimiston viihtyisyyttä. Historiallisesti kasvit ovat olleet osa ihmisen ympäristöä aina, eikä mieltymys kasvien läheisyyteen ole hävinnyt mihinkään. Vihersisustus toimistoympäristössä on kuitenkin hieman erilaista, kuin kodin vihersisustaminen.

Vihersisustus toimistossa on yritykselle..

  • käyntikortti, joka jää asiakkaan tai yhteistyökumppanin mieleen vierailusta,
  • tärkeä osa työntekijöiden viihtyvyyden takaamista
  • osa ympäristön ylläpitoa, missä on hyvä luottaa ammattilaiseen

Vihersisustuksen toteuttaminen

Toimiston vihersisustus ei ole mikään läpihuutojuttu, vaan asia, johon tulee kiinnittää huomiota. Kotona vihersisustaminen on helpompaa kuin toimistossa. Molemmissa on samoja piirteitä, eli vihersisustuksen toteutus on aina yksilöllistä, mutta toimisto-oloissa huomioitavia asioita on enemmän, ihan jo siitä syystä, että toimistossa on enemmän ihmisiä, jotka tulee ottaa sisustuksen suunnittelussa huomioon. Tasapainon löytäminen erilaisten mahdollisuuksien välillä on tärkeää, jotta työympäristö ei muutu osalle huonommaksi ja osalle paremmaksi. Muita asioita on esimerkiksi kasvien hoito, kuten kastelu. Viherkasvien hydroviljely on asia, joka helpottaa hoitoa. Hydroviljelyssä kasteluväli saattaa olla pisimmillään kahdeksan viikkoa. Ammattilaisille voi myös ulkoistaa kasvien omistuksen. Viherkasveja voi toimistoympäristöön hankkia leasing –periaatteella. Sopimus on yleensä vuodesta kolmeen vuoteen. Nyt kaikki joukolla laittamaan ehdotuslokeroon lappuja, joissa vaaditaan viherkasveja tuotavaksi toimistoihin entistä enemmän.

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen