Skip to content

Työhuoneen sisustus

lokakuu 28, 2016

Nykyisin yhä useampi suomalainen tekee etätöitä kotona, minkä takia työhuoneiden tarve suomalaisissa kodeissa on kasvanut. Monilla ihmisillä on tietokoneen takia erillinen työhuone, sillä tietokoneen käyttö halutaan keskittää vain yhteen huoneeseen. Useimmiten tilojen maksimaalisen hyödyntämisen takia monissa kodeissa työhuone on yhdistetty vierashuoneeseen. Monilla sisustajalla on mielessään kysymyksiä liittyen työhuoneen suunnitteluun. Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta työhuoneesta saa toimivan ja viihtyisän? Lisäksi työhuoneen sisustamiseen liittyy kiinteästi työhuoneen sijainti asunnossa. Jos työhuone esimerkiksi on olohuoneen yhteydessä, niin olohuoneen ja työhuoneen tulisi olla tasapainossa keskenään ja värien tulisi olla yhteensopivia.

 

Oma sisäänkäynti ja huoneen äänieristys

Sisustussuunnittelijat ovat sitä mieltä, että kaikkein ihanteellisinta on jos työhuoneeseen olisi mahdollista saada erillinen sisäänkäynti, koska se auttaisi työ-ja vapaa-ajan erottamista toisistaan. Useimmiten tämä ei kuitenkaan ole mahdollista ja silloin kannattaa ensimmäisenä kiinnittää huomiota työhuoneen äänieristykseen. Kun huoneen äänieristys on kunnossa, niin muiden perheenjäsenten äänet eivät kuulu huoneeseen ja myös työpuheluihin pystytään keskittymään paremmin.

 

Kalusteet ja säilytystilat

Työhuoneen kalusteisiin kannattaa panostaa ja valita pitkäikäiset sekä laadukkaat kalusteet. Erityisesti työhuoneiden työpöydät ja työtuolit kannattaa valita huolellisesti, jotta ne ovat ergonomisesti käyttäjälleen parhaat mahdolliset. Työtuolissa on oltava hyvät säätömahdollisuudet ja työpöydänkin olisi hyvä olla säädettävä. Työpiste kannattaa rakentaa sellaiseksi, että se toimii käyttäjän tarpeet huomioiden. L-kirjaimen muotoinen työpiste esimerkiksi on koettu toimivaksi useimmissa työhuoneissa. Säilytystilat ovat työhuoneessa myös erittäin tärkeitä, sillä yleensä työhuoneen paperipinot ja kirjakasat ovat valtavia. Kun työpöytä sekä huoneen hyllyt ovat siistit, niin työntekoon keskittyminen on helpompaa.

 

Työpöydän ja tietokoneen taakse ei kannata laittaa mitään virikkeellisiä muistilappuja, valokuvia tai kalentereita, vaan tilan täytyisi olla mahdollisimman neutraali. Kun katse ei harhaile tietokoneen näytön ympärillä muihin asioihin, niin työntekoon keskittyminen helpottuu. Jos haluaa sisustaa seinää näyttöruudun takana, niin hyvä vaihtoehto on laittaa siihen jokin neutraali tapetti, kaunis maisemataulu tai kangas, joka ei herätä ajatuksia.

 

Värimaailma

Värien ja erilaisten materiaalien avulla voi työhuoneeseen luoda erilaisia tunnelmia. Työhuoneen ei tarvitse olla kliininen toimistohuone, vaan huoneen voi sisustaa rohkeasti omalla tyylillään. Työhuoneessa vietetään paljon aikaa ja työteho paranee, kun oma työhuone on mielekkään värinen ja tyylinen. Esimerkiksi vihreä väri tuo huoneeseen rauhallista tunnelmaa ja oranssi sekä keltainen puolestaan tuovat energisoivaa tunnelmaa. Muun muassa harmaa ja ruskea ovat tasaisen varmoja valintoja työhuoneen sisustukseen. Joillekin toimii parhaiten valkoinen pelkistetty kokonaisuus ilman mitään värejä.

 

 

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen