Skip to content

Televisioon älyä

tammikuu 9, 2013

Television taikaa on kestänyt jo yli kahdeksankymmentä vuotta. Ensimmäiset vapaat tv lähetykset täyttivät taivaan ja kaapelit jo 1930-luvulla. Television idea on pysynyt sellaisenaan aivan viime vuosiin asti. Perusidea on ollut, että ohjelmien tuottajat, lähetysten lähettäjät sekä joltain osin regulaattorit päättävät mitä töllöstä tulee ja milloinkin. Nykyään tuo on alkanut muuttumaan siihen suuntaan, että katsoja päättää mitä katsoo ja milloin katsoo. Tämän on mahdollistanut internetin kehittyminen siihen, mitä se tänä päivänä on; kaksisuuntainen media sekä se, että tuotetun videokuvan määrä maailmassa on niin suuri, ettei ihmisen elinikä riitä katsomaan kaikkea.

Älytelevisiot

Telkkareissa, joissa on älyä, on alettu käyttämään samoja käyttöjärjestelmiä ja ideoita kuin älypuhelimissa. Kuluttajille tarjotaan sovelluksia, jotka mahdollistavat erilaisia asioita, kuten viestittelyn, soittamisen tai vaikka pelaamisen. Lisäksi tämä kaksisuuntaisuus antaa mahdollisuuden valita, mitä katsoo. Kuluttajan ei enää tarvitse katsoa lehdestä mitä televisiosta tulee, vaan kuluttaja voi valita palvelun, joka vastaa parhaiten hänen kulutustarpeitaan ja katsella ohjelmat sieltä, silloin kuin haluaa. Jo nyt palveluita on monia ja uusia syntyy ja rantautuu Suomeen jatkuvasti. Muita älyominaisuuksia televisioissa on esimerkiksi dlna (digital living network alliance) ominaisuus, joka on standardoitu tapa yhdistää kodin laitteet toisiinsa ja siirrellä mediaa niiden välillä. Tämä ominaisuus alkaa löytymään niin uusista älypuhelimista kuin televisioista ja tableteistakin. Sohvaperunoituminen on helpompaa kuin koskaan, joten älkää, rakkaat lukijat, unohtako liikkua välillä.

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

  1. Mikko toukokuu 29, 2012

    Tuo oli hyvä yleisesitys toiminnanohjausjärjestelmistä. Suomessa Microsoft Dynamics Nav -toimittajista EmCe ja Mavisystems lienevät tunnetuimmat. Microsoft Dynamics Ax -järjestelmät ovat taas suunnattu Isompien yritysten tarpeisiin.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen