Skip to content

Tarvitsetko varastotilaa? | Helsinki

toukokuu 26, 2011

Elämässä tulee välillä vastaan tilanteita, jolloin omia tavaroita täytyisi saada varastoitua talteen.

Varastotilan vuokraaminen voi helpottaa paineita, jos esimerkiksi:

  • Muutat toisen ihmisen kanssa yhteen ja kahden ihmisen sängyt, sohvat, ruokapöydät ja tv-tasot pyörivät nurkissa. Hyvälaatuista irtaimistoa ei kannata vain kärrätä Kierrätyskeskukseen, vaan myydä vaikkapa internetissä. Jos tavaraa on paljon ja muutto on käsillä, kannattaa tavarat työntää kuukaudeksi varastoon. Sinulle jää aikaa etsiä rauhassa ostaja, joka on valmis maksamaan halutun hinnan ja omassa asunnossasi mahtuu taas kävelemään.
  • Muutat ulkomaille yli puoleksi vuodeksi. Työkomennus, hermoloma tai vaihto-opiskelu aiheuttavat monelle hurjaa rahanmenoa, kun asuntoa on pidettävä vuokralla vain tavaroiden takia. Kaikkialle ei ole helppo löytää alivuokralaista, eivätkä tavarat luultavasti mahdu sukulaisten varastokoppeihin odottelemaan paluutasi.
  • Sinulla on syystä tai toisesta, esimerkiksi perinnön kautta, enemmän tavaraa kuin nykyiseen kotiisi mahtuu. Jos toiveenasi on muuttaa kerrostalokolmiosta omakotitaloon ja talollisen verran sisustuselementtejäkin löytyy, ei huonekaluja kannata heittää pois vaan varastoida.
  • Sinulla ei ole tilaa varastoida vain tiettyinä vuodenaikoina käyttämiäsi tavaroita kodin kellariin. Pienessä varastotilassa säilytät turvallisesti moottoripyörän, ruohonleikkurin ja vaikka talvirenkaat.
  • Haluat varastoida yrityksesi tavaroita tai arkiston kodin ulkopuolelle.

Suunnittele varastointi huolella ja säästä

Varastotilaa saa vuokrattua kohtuuhinnalla. Hinnat vaihtelevat jonkin verran paikasta riippuen. Helsingissä varastotilaa kauppaa muun muassa Pelican Self Storage Vallilassa. Sen varastotilat ovat kooltaan 1–30 neliömetriä ja hinnat lähtevät 45 eurosta kuukaudessa.

Varastokopit ovat yleensä korkeita, joten tavaroita saa varastoitua yllättävän paljon, kun järjestelee ne fiksusti. Esimerkiksi keskikokoisen asunnon tavarat voi hyvin saada mahtumaan kolmeen neliömetriin, kun suunnittelee varastoinnin huolella.

Pakkaaminen on olennainen osa varastointia. Tilansäästäjän kannattaa valita muuttolaatikoiden koko fiksusti:

  • Suuriin laatikoihin kevyempiä tavaroita, kuten leluja ja keittiötarvikkeita
  • Keskikokoisiin laatikoihin särkyvää tavaraa kuplamuovilla suojattuna
  • Raskaat tavarat, esimerkiksi kirjat ja dvd-levyt, kannattaa säilöä niin pieniin laatikoihin, että nostaminen onnistuu helposti

Pakatessa kannattaa heti merkitä muuttolaatikoihin, mitä niihin laittaa. Kirjoita tieto tussilla tai liimaa tarralappu myös laatikon sivuun, että pinotuistakin laatikoista näkee, mitä ne sisältävät. Teippaa laatikot kunnolla kiinni, niin siirtely on huomattavasti helpompaa. Muista vielä purkaa osiin kaikki, minkä voi purkaa! Ota pöydistä, tuoleista ja sängyistä jalat irti.

Jotta varaston käyttäminen ja sieltä poismuutto aikanaan sujuisivat jouhevasti, kannattaa tavaroista ja niiden sijainnista tehdä lista, jonka kiinnittää varastokopin oveen sisäpuolelle.

Varastoidut tavarat pitää vakuuttaa

Varastotilat Helsingissä vaativat yleensä aina vakuutuksen tavaroille. Vakuutustarve vaihtelee sen mukaan, mitä varastossa säilyttää. Varastoimista varten voi räätälöidä oman vakuutuksen. Ainakaan Pelican Self Storagen vakuutuksissa ei ole lainkaan omavastuuta, eli kaikki varastettu tai vahingoittunut korvataan.

Vakuutuspakkoa ei pidä säikähtää; varastoiminen on hyvin turvallista. Varastotiloissa on yleensä hyvät hälytysjärjestelmät ja kameravalvonta. Ennemmin vakuutusta tarvitaan tulipalon tai vaikkapa huonosta varastoinnista johtuvien vaurioiden varalta.

Jos säilöt tavaraa pitkään, muista, että sitä ei saa pakata liian tiiviisti, jotta ilma vaihtuu. Ilmanlaadusta kannattaa muutenkin pitää huolta ja muun muassa tyhjentää kaikki bensakäyttöinen polttoaineesta. Tekstiilit kannattaa pakata puhtaina ja kuivina tiiviisti suljettaviin pusseihin, etteivät koiperhosten toukat pääse niihin käsiksi. Ohjeet koiperhoset poissa pitävään vaatteiden varastointiin löydät edellisestä linkistä!

Hyviä varastointihetkiä kaikille OMAkololaisille!

Varastotilaa Helsinki – yhteystiedot:

Mäkelänkatu 62,
00520 Helsinki

Puh: 0207 007 710
vallila@tilaakaikelle.fi

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen