Skip to content

Sopiva sähkösopimus omaan kotiin

kesäkuu 16, 2011

Sähkösopimusta tehtäessä täytyy valita sähkötuote. Mitä tämä sähkötuote tarkoittaa ja mikä muoto kannattaa valita?

Yleisimmät sähkötuotteet sähkösopimuksissa ovat yleissähkö, kausisähkö ja aikasähkö.

  • Yleissähkö on kaukolämmitteisten ja öljyllä lämpiävien talojen tyypillinen sähkötuote. Myös sähkölämmitteisessä talossa, jossa kulutus on alle 10 000 kWh vuodessa, kannattaa valita yleissähkö.
  • Aikasähköä käytetään lähinnä sähköllä lämpiävissä taloissa. Aikasähkön hinnat ovat öisin halvemmat kuin päivisin.
  • Kausisähkö on myös sähkölämmitteisille taloille. Siinä sähkön hinnat vaihtelevat erilaisten asiakkaan määrittämien kausien mukaan. Esimerkiksi talvisin tai talviarkipäivisin sähkö voi olla erihintaista kuin muulloin.

Sähkölämmitteisiin taloihin voi valita aika- ja kausisähkön lisäksi muun muassa taloussähkön, jossa sähkö on päivin ja öin samanhintaista. Taloussähkö soveltuu koteihin, joissa sähköä käytetään lähinnä päivisin. Sähkönsä voi myös ostaa vihreänä: vaihtoehtona on myös tuuli- ja vesivoimalla tuotettu sähköä.

Muista kilpailuttaa!

Sähkösopimus kannattaa aina kilpailuttaa, sillä hinnoissa on huomattavia eroja. Internetistä löytyy tarkoitukseen paljon erilaisia laskureita. Sähköä tarjoavat yritykset auttavat myös valitsemaan edullisimman sähkötuotteen.

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

  1. Mikko toukokuu 29, 2012

    Tuo oli hyvä yleisesitys toiminnanohjausjärjestelmistä. Suomessa Microsoft Dynamics Nav -toimittajista EmCe ja Mavisystems lienevät tunnetuimmat. Microsoft Dynamics Ax -järjestelmät ovat taas suunnattu Isompien yritysten tarpeisiin.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen