Skip to content

Ruokailuryhmän valinta – vinkit ostoon

elokuu 29, 2016

 

Suomalaisessa kodissa ruokaillaan usein olohuoneen yhteydessä. Ruokailuryhmän valinta ei välttämättä ole helppoa, koska ruokailuryhmä on usein myös osa olohuoneen kokonaisuutta. Lisäksi nykyään ruokailutilassa saattaa tapahtua monia muitakin toimintoja, kuten kannettavalla tietokoneella työskentelyä tai läksytehtävien tekemistä. Enää ruokapöytää ei käytetä vain syömiseen, vaan ruokailutilasta on tullut eräänlainen perheen toimintakeskus.

Ruokailuryhmää valittaessa haasteita saattavat aiheuttaa monenlaiset muutkin asiat, kuten rajallinen tila tai liian runsas tila. Myös valikoiman runsaus on välillä haaste, eikä mahdollisuus. Markkinoilla on todella monenlaisia pöytiä ja tuoleja. Halutessaan voi tilata myös mittatilaustyönä tehdyn uniikin pöytäryhmän.

Jos kyseessä on suuri tila, niin kannattaa valita kookas ruokailuryhmä. Suuret ruokailuryhmät ovat hyvä valinta suuriin tiloihin, koska silloin mahdollistuu ruokapöydän monipuolinen käyttö ja suurten illallisten järjestäminen on helppoa. Jos taas kyseessä on pieni tila, niin jatkettava pöytä on hyvä vaihtoehto. Arkikäytössä jatkettava ruokapöytä voi olla pienimmässä asennossa niin, että perheenjäsenet mahtuvat ruokailemaan siinä ja ympärille jää tilaa muuhun käyttöön. Juhlatilaisuuksissa ja vieraskäytössä pöytä saadaan helposti levitettyä palvelemaan suurempaa määrää ruokailijoita ja tarvittavat lisätuolit kerätään asunnon muista huoneista. Yhtenäisesti sisustetussa kodissa on vaivatonta löytää pöytään sopivat tuolit ja jos ei sellaisia ole, niin vain oma luovuus on rajana juhlaruokailuryhmää koottaessa. Nykyään eri pari tuolit ovat sitä paitsi muodikkaita. Yhtenäinen kattaus viimeistelee kokonaisuuden.

Tuolien valinnassa kannattaa huomioida niiden istuinmukavuus ulkonäön lisäksi. Jos ruokatuoli ei ole mukava, niin se vaikuttaa ruokailuryhmän käyttöön. Pahimmassa tapauksessa jos tuoleissa ei ole hyvä istua, niin ruokapöydästä halutaan nousta nopeasti pois.

Ruokailuryhmän ostaminen

Jos ei halua kulkea huonekaluliikkeestä toiseen, niin nykyisin voi kalusteitakin shoppailla ihan kotisohvalta käsin. Ruokailuryhmän tilaaminen netistä onnistuu vaivattomasti. Postimyyntikuvastot ovat tuttuja kaikille, mutta yhä useampi suomalainen on myös verkkokauppojen asiakas. Suomessa on monia pieniä verkkokauppoja, jotka myyvät design-kalusteita ja pieniä erikoisempia tuotteita, joiden löytäminen tavallisesta huonekalukaupasta veisi paljon aikaa, kun täytyisi juosta kaupasta toiseen. Suomessa on myös monia suurempia nettihuonekalukauppoja, jotka tilaavat isoja määriä kalusteita ulkomailta ja pystyvät myymään niitä sitten edullisesti verkkokaupoissaan. Jos on ostoaikeissa, niin valikoimaa siis riittää todella paljon suomalaisillakin markkinoilla. Jos tuntuu, että kotimaasta ei löydy sopivaa ruokailuryhmää, niin ulkomailtakin voi tehdä tilauksen helposti, jos ei pelkää mahdollista palautusruljanssia. Kun tilaa ulkomailta, niin täytyy ottaa huomioon rahtikulut ja verot sekä tullimaksut. Näiden kustannusten jälkeen hinta saattaa kuitenkin nousta jopa korkeammaksi kuin Suomesta hankittu.

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen