Skip to content

Painepesuri – näppärä siivousapuri

syyskuu 23, 2016

Painepesuri on näppärä apuväline niin kodin sisä- kuin ulkotilojenkin siivoamiseen. Painepesuri toimii kodin siivousapuna loistavasti esimerkiksi kangassohvien tai mattojen pesemisessä sekä kylpyhuoneen seinien pesemisessä. Ulkotöissä painepesuri säästää pesijän voimia, kun pesuri hoitaa kaikkein rankimman työn. Kun luottaa tunnetun valmistajan tunnettuun pesuriin, niin voi luottaa, että laite toimii vuosien ajan. Laitteen huoltaminen onnistuu tällöin myös varmemmin.

Painepesurin paine

Painepesurissa on voimakas moottori, joka luo pesurin toiminnassa tarvittavan paineen. Moottori pyörittää pumppua, joka imee koneen sisälle vettä. Sitten moottori puristaa säiliön sisällä olevaa vettä, jolloin vesipaine muodostuu. Vesipaine pysyy säiliössä kunnes painepesurin liipasinta vedetään. Jotkut painepesurit toimivat vain vesijohtoverkon verkon paineen avulla. Mitä suurempi paine on, sitä parempi on painepesurin toimintateho, yleensä paine on 100 – 200 barin välillä. Kotikäyttöön soveltuu ihan hyvin painepesuri, jossa on 100 – 120 barin paine. Laitteiden valmistajat ilmoittavat paineet, joita vertailemalla voi saada käsityksen painepesurin pesutehosta. Vertailua kuitenkin hankaloittaa se, että joskus valmistajat ilmoittavat maksimipaineen ja joskus taas jatkuvan työskentelypaineen, joka on aina hieman alhaisempi.

Painepesuria hankkiessa kannattaa miettiä sen pääasiallista käyttötarkoitusta. Jos haluaa helposti siirrettävän pesurin, niin kannattaa valita laite, jossa on isot pyörät. Yleensä pesuri painaa 5-15 kiloa, ja mitä kevyempi laite on, sitä kevyempi sitä on siirrellä.Paineletkujen pituudet vaihtelevat ja painepesurin paineletkun kannattaa olla tarpeeksi pitkä, jotta se ylettyy esimerkiksi koko auton ympäri. Liian pitkä letku kuitenkin on vain tiellä. Kannattaa valita paineletku, joka on vahvistettu, jotta vesi pääsee virtaamaan vapaasti vaikka letku olisi mutkalla. Myös virtajohdon pituuteen kannattaa kiinnittää huomiota ja miettiä omaa kotiaan ja sähkön saantia esimerkiksi omalla pihalla.

Painepesureiden äänitasoissa on suuria eroja. Useimmin edullisimmat pesurit ovat äänekkäämpiä kuin kalliimmat mallit. Kalliimmissa pesureissa ääntä tulee vain silloin, kun liipasinta vedetään ja pumppu käy. Edullisimmissa malleissa pumput käyvät koko ajan.

Lisävarusteet

Lisävarusteita voi valita oman käyttötarkoituksen mukaan. Erilaiset suuttimet ovat yleisimpiä lisävarusteita. Suutin voi muuttaa suihkun leveäksi viuhkaksi. Joskus tarvitaan suutinta, joka muuttaa suihkun neulamaisen teräväksi. Pesuharjaa tarvitaan silloin, jos painepesuria käytetään esimerkiksi auton pesuun ja jos suutin on kääntyvä, niin myös auton pohjan pesu onnistuu.

Terassipesuri on kesän myydyin lisävaruste, koska sillä pystyy puhdistamaan kätevästi patiot, terassit ja pihan kivi- sekä puulaatat. Tämä lisävaruste soveltuu hyvin myös mattojen pesemiseen.

Vedensuodatin ja pesuainesäiliö ovat myös käytännöllisiä painepesurin lisävarusteita. Vedensuodatin lisää painepesurin käyttöikää, sillä usein epäpuhtaudet tukkivat laitteen suuttimet. Kaivovettä käyttäessä vedensuodatinta on pakko käyttää. Pesuainesäiliöitä on olemassa niin irrallisia kuin kiinteitäkin.

 

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen