Skip to content

Paahtopaisti

helmikuu 7, 2011

Paahtopaisti on juhlaruokaa parhaimmillaan. Paahtopaisti on usein jokaisen lihansyöjän mieleen. Lihaa lämmitetään rakkaudella ja hartaudella. Pikaruoaksi paahtopaistia ei voida tituleerata.

Miten tehdä onnistunutta paahtopaistia? Olen tässä ohjeessa poiminut hyvistä resepteistä kaikki hyvät ominaisuudet ja vinkit ja tämän jälkeen olen yhdistänyt ne yhdeksi reseptiksi.

Ota naudan liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Hieron lihan pintaan merisuolaa ja mustapippuria. Lihan pintaan voi laittaa myös mm. sinappia, öljyä, valkosipuli ja mustapippuria. Ruskista liha tämän jälkeen kuumalla pannulla ilman rasvaa salamannopeasti. Lämmitä uuni 150 asteeseen ja laita sisälämpömittari lihaan kiinni ja anna lihan paistua uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 63 astetta.

Ota paisti pois uunista ja hiero em. mausteita lisää lihan pintaan. Tämän jälkeen kääri se folioon.  Laita koko paketti leivinliinan alle, jossa lihan lämpötila nousee vielä pari astetta. Pidä paahtopaistipakettia leivinliinan alla noin puolisen tuntia ja siivuta liha tämän jälkeen ohuiksi siivuiksi.

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen