Skip to content

Mitä lahjaksi?

huhtikuu 14, 2011

Päätin nyt kevään kunniaksi kokeilla sen perinteisen 8 euron viinin sijaan hieman kalliimpaa viiniä. Kerran viiniasiantuntija opasti, kun kysyin mistä tunnistaisin hyvän viinin, että ”jätä, joka toinen pullo ostamatta ja osta silloin sitten kalliimpaa”.

No nyt tuota sitten aletaan testaamaan. Tähän asti olen siis ostanut Alkon alimmilta hyllyiltä. Alkolla on sellainen mukaba hintajyllyjärjestelmä. Mitä ylempänä hyllyssä viinit ovat, sebn kalliimpia ne ovat.

Mutta en taida oll ainoa ketä sieltä ylähullyltä ei niitä viinejä osta, melkein 40 % Alkon myynnistä tulee 6-7 euron hintaisista viineistä. Punaviinien kohdalla yli 17 euroa maksavien viinien myyntiosuus on 1,3 %. Niitä löytyy suhteessa kuitenkin enemmän Alkosta kuin 6-7 euron viinejä, joita löytyy Alkosta hieman yli 140. Yli 17 euroa maksavia punaviinejä löytyy yli 880 kappaletta.

Mistä kallis hinta johtuu?

Laadusta – kalliit viinit ovat usein peräisin Euroopan klassisilta viininviljelysalueilta. Toinen tärkeä seikka on rajallinen saatavuus. Tästä syystä viininystävälle kallis viini on mitä parhain lahja. Sellaista ei tule itse ostettua ja sen arvon ymmärtää. Ja mikä parasta – lahjan saajan nurkkiin ei jää pyörimään tavaraa, joka ei esim. asunnon sisustukseen sovi.

Mitä kalleimmat pullot Alkossa maksavat?

  • Alkon kallein tuote on Dom Pérignon, joka maksaa 143,40 euroa.
  • Alkon kallein Bordeaux-viini on Château Bélair 2006, joka maksaa 66 euroa.
  • Alkon kallein valkoinen Bourgogne on Nicolas Potel Corton-Charlemagne Grand Cru 2006, joka maksaa 85 euroa.
  • Alkon kallein punainen Bourgogne on Camille Giroud Charmes-Chambertin Grand Cru 2006, joka maksaa 102 euroa.
  • Alkon kallein portviini on Ferreira Vintage Port 1997, joka maksaa 73,50 euroa.

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen