Skip to content

Milloin on aika tehdä kylpyhuoneremontti?

toukokuu 23, 2011

Kylpyhuoneremontti on aikaa ja vaivaa vievä projekti, joten siihen ei kannata ryhtyä aivan heppoisin perustein. Toisaalta remontin lykkääminen lisää riskiä suuriinkin vesivahinkoihin.

Kylpyhuoneen kuntoa kannattaa seurata. Riippuu paljon materiaaleista ja aikanaan tehdystä työstä, kuinka kauan kylpyhuone kestää remontoimatta. Muovimatto haurastuu pikkuhiljaa ja alkaa päästää kosteutta rakenteisiin. Kannattaa seurata erityisesti lattiakaivon ympäristöä ja muovimaton reunoja.

Pintakosteusmittari on hyvä apuväline vanhojen kylpyhuoneiden remontintarpeen arvioinnissa. Vanhan kylpyhuoneen kosteutta kannattaa mitata noin vuoden välein. Näin kosteus havaitaan ajoissa, eikä se ehdi rakenteisiin aiheuttamaan esimerkiksi homeongelmia.

Uuteen taloon muuttaessa on usein mukavaa saada kokonaan oma kylpyhuone vanhan ja kulahtaneen tilalle, vaikka vanhassa ei olisi varsinaista vikaa. Tämä on järkevääkin, sillä remontin jälkeen tietää tarkkaan, mitä kylpyhuoneelle on tehty ja milloin, eikä seuraamista tarvitse aloittaa todennäköisesti kymmeneen vuoteen.

Työhön ei kannata ryhtyä itse, ellei remontoinnista ole kokemusta. Kylpyhuoneen remontti on usein kodin remonteista hankalin. Vesivahinkoja sattuu helposti ja työssä tulee olla tarkkana, ettei mikään mene vikaan ja aiheuta ongelmia tulevina vuosina. Ennakointi on kaiken a ja o. Jos remontin ajankohdan tietää reilusti etukäteen, on hetkellinen elämä ilman kylpyhuonetta helpompi järjestellä.

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen