Skip to content

Kauniit canvas-taulut kotiin

kesäkuu 8, 2011

Canvas-taulut ovat digikuvista kankaalle painettuja kuvia. Kangas pingotetaan kehyksen ympärille niin, että kuva jatkuu myös taulun sivuilla.

Canvas-taulut ovat julisteita tyylikkäämpi – joskin kalliimpi – tapa tehdä valokuvistaan tauluja. Nykyisten digikameroiden tekniikka ja kuvanlaatu riittävät hyvin taulun tekemiseen. Kuva säilyy terävänä, kun sen painattaa ammattilaisella.

Rajauksen kanssa tarkkana

Kun otat kuvia canvas-tauluja varten, muista, että osa kuvasta pingottuu taulun sivuille. Rajaa siis valokuvatessa mieluummin liian väljästi, kuvankäsittelyllä on helppo rajata ylimääräiset pois.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että jokaiseen reunaan tarvitsee neljä senttiä marginaalia. Jos olet kuitenkin ottanut jonkun upean otoksen, josta haluaisit taulun seinällesi, hätä ei ole tämän näköinen. Kuvaan voi tehdä peilikuvakäännökset, että aihe säilyy kuvassa kokonaan ja näyttää jatkuvan sivuilla. Painopaikat voivat myös tehdä tämän puolestasi.

Canvas-taulut näyttävät upeilta hieman suurempinakin kuvina tai pienten taulujen sarjoina. Itse kuvattujen taulujen lisäksi itsestä tai läheisistä ammattilaisella otetut kuvat ovat kauniita muistoja tauluina. Tyylikkäät otokset esimerkiksi hääpäivästä tai lapsista voi hyvin painattaa yksilöllisiksi tauluiksi.

Tauluja voi käyttää myös työpaikalla, kun toimistoa halutaan sisustaa enemmän kodin sisustuksen tyylillä. Kehyksettömät kuvat tuovat erilaisen ympäristön ja kuvissa voi hyvin käyttää oman henkilöstön kuvia tai vaikka kuvia kesäpäivistä tai asiakastapahtumista.

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen