Skip to content

Asunnon stailaus myyntiä varten

marraskuu 30, 2016

Asunnon stailaus ennen asunnon myyntiä on vielä Suomessa melko harvinaista, mutta maailmalla se on jo erittäin suosittua. USA:ssa esimerkiksi on tehty tutkimuksia, että asuntojen stailaus ennen myyntiesittelyjä on nostanut asuntojen arvoa keskimäärin viidestä kymmenen prosenttia.

Mitä on stailaus?

Asunnon stailaus tarkoittaa sitä, että asiantuntija järjestelee asunnon uuteen uskoon ennen asuntoesittelyjä, jotta asunto näyttää mahdollisimman houkuttelevalta. Asuntoon voidaan tehdä joko pientä pintaremonttia tai sitten uusia muuten asunnon ilmettä ajanmukaiseksi. Asunnosta pyritään tekemään mahdollisimman kohderyhmänsä näköinen.

Oman asunnon myynti on iso asia ja siinä on kyse suurista rahasummista. Panostamalla hieman etukäteen voi asunnon myynnistä saada reilusti enemmän tuottoa. Stailaamisen voi tehdä pienelläkin budjetilla, tärkeintä on käyttää hieman aikaa asian miettimiseen. Miltä asunto näyttää vieraan silmin? Usein omassa kodissaan nimittäin sokeutuu asioille, kuten rikkinäisille tapeteille tai repsottavalle maalipinnalle. Jos ei itse osaa katsoa, niin voi pyytää ystävän silmät avuksi.

Asunnosta täytyy saada mahdollisimman tilavan sekä valoisan näköinen ja sen parhaat puolet täytyy saada esiin. Henkilökohtaiset tavarat ja valokuvat kannattaa piilottaa, koska silloin mahdolliset ostajat pystyvät paremmin kuvittelemaan itsensä asuntoon asumaan. Koko asunto täytyy käydä läpi huone huoneelta ja huomioida, että ostajaehdokkaat tarkistavat luultavasti asunnon kaikki paikat. Joskus pienilläkin asioilla saa paljon aikaan. Kun on poistanut kaikki irtoesineet hyllyiltä ja pöydiltä sekä laittanut tekstiilit sävy sävyyn, niin asunto näyttää heti houkuttelevammalta. Hyvä tuoksu on myös todella tärkeää asuntoesittelyissä. Pullien leipominen tai pyykin peseminen tuoksuvaa huuhteluainetta käyttäen ennen asuntoesittelyä eivät ole yhtään huonoja ajatuksia.

Jos asuntoon tehdään pintaremonttia, niin kannattaa valita mahdollisimman neutraalit värit ja mahdollisimman vaaleat sävyt. Jos keittiö tai kylpyhuone on todella huonossa kunnossa, niin remontointia kannattaa miettiä. Jos remontin toteuttaa mahdollisimman edullisilla materiaaleilla, niin saman summan saa varmasti korkoineen takaisin asunnon myyntihinnassa. Remontoitu keittiö tai kylpyhuone voivat myös olla avain siihen, että asunto menee nopeasti kaupaksi.

Hyödynnä viisi omatoimivinkkiä asunnon stailaamiseen:

  1. Tyhjennä koti kaikesta ylimääräisestä. Pakkaa tavarat laatikoihin ja kuljeta pois asunnosta.
  2. Siivoa huolellisesti. Siivoa aivan joka paikka, myös ne paikat, jotka ovat piilossa.
  3. Tuuleta asunto huolellisesti ennen näyttöä. Järjestä asuntoon hyvää tuoksua.
  4. Ota henkilökohtaiset tavarat pois näkyvistä.
  5. Laita pöydälle tuoreita kukkia.

Kolme pientä pintaremonttivinkkiä:

  1. Maalaa seinät puhtaanvalkoiseksi.
  2. Maalaa tarvittaessa myös katto.
  3. Vaihda tai kunnosta seinälistat ja kattolistat.

 

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen