Skip to content

Aloita sisustaminen kirjoista

marraskuu 11, 2010

Ideat kauniiseen kotiin löytyvät sisustusoppaista ja -lehdistä. Sisustusideoiden toteuttaminen ei aina ole kallista ja sisustaessa voi ”ekoilla” vanhaa kierrättämällä. Tähän on koottu valikoima HelMet-kirjaston uudempia sisustusoppaita ja -lehtiä.

Kodin värimaailma ja tekstiilit

Hyvä ja helppokäyttöinen värien käytön perusopas on Anna Starmerin Sisustajan väriopas – innoittavia paletteja kodin sisustuksen suunnitteluun. Kirja sisältää 200 väripalettia. Jokaisessa paletissa kerrotaan värien herättämistä tunnelmista ja annetaan vinkkejä halutun tunnelman luomiseen. Kätevä ottaa mukaan sisustusostoksille.

Sisusta, maalaa, tapetoi antaa neuvoja sisustustyylin valintaan sekä tila- ja säilytysratkaisuihin. Kirjasta löytyvät myös ohjeet kaakelointiin, laatoitukseen, tapetointiin ja maalaamiseen vaihe vaiheelta.

Wall effects

Jos pidät rohkeista väreistä ja sykähdyttävistä kuvioista, tartu Katie Ebbenin kirjaan Wall effects – a comprehensive guide to decorating, disguising and transforming your walls. Kirjassa esitellään kaikkea mahdollista tapetoinnista koristemaalaukseen ja seinävalokuvista paneeleihin.

Mikäli vaalea ja levollinen värimaailma on lähellä sydäntäsi, hae inspiraatiota Caroline Clifton-Moggin Valloittava valkoinen – valoisa ja levollinen koti vaalealla väripaletilla -kirjasta.

Verhoilla, matoilla ja muilla tekstiileillä voit muuttaa huoneen ilmettä ja nopeasti ja edullisesti. Lucinda Gandertonin ja Ali Watkinsonin Verhot ja kaihtimet – tuoreita ideoita ja ratkaisuja verhojen suunnitteluun ja toteutukseen tarjoaa sekä klassisia että moderneja ideoita sisustajalle.

Sisusta ja uudista kankailla -kirjassa Malin Larsson ja Anna Jeppsson antavat ideoita jännittävien verhojen, sohvatyynyjen ja kodin pienten yksityiskohtien luomiseen.

Takaisin alkuun

Sisustajan yleisoppaita

Kodin sisustuskirja kuuluu laajuudessaan ja yksityiskohtaisuudessaan kategoriaan ”sisustajan raamatut”. Se tarjoaa roppakaupalla ideoita jokaisen kodin sisustamiseen. Runsaasti kuvitetussa kirjassa käydään koti läpi huone huoneelta havainnollisin esimerkein.

Mary Gilliattin Sisustajan käsikirja jakautuu kahteen osaan: perusasioihin ja yksityiskohtiin. Perusasiat käsittävät asunnon kokonaissuunnittelun tyylin valinnasta säilytysratkaisujen ja valaistuksen suunnitteluun. Yksityiskohdissa esitellään vaihtoehtoja seinä-, katto- ja lattiapintojen päällystämiseksi sekä verhoja ja kalusteita. Teos innoittaa niin moderniin kuin perinteisempäänkin tyyliin mieltyneitä sisustajia.

Television T.i.l.a.-ohjelmaan perustuva Sisustajan T.i.l.a. esittelee sisustusratkaisuja ennen–jälkeen-esimerkein. Sisustusvinkkejä löytyy kaikille kukkaroille: Joissakin kohteissa muutokseksi on riittänyt pintojen uusiminen ja huonekalujen uusi sijoittelu, toiset kohteet taas on remontoitu perusteellisemmin.

Tyyliä kaupunkikotiin Olohuoneet
Tyyliä kaupunkikotiin – sisustusoppaita erityyppisiin huoneistoihin -kirjan motto on, että tyypillistä kaupunkikotia ei ole. Caroline Clifton-Mogg kierrättää lukijaa monenlaisissa kaupunkikodeissa loft-asunnosta kompaktiin yksiöön. Bonnie Schwartzin Olohuoneet – tyyliä ja tunnelmaa oleskelutiloihin esittelee lämpimän kutsuvia olohuoneita, jotka on silattu tyylikkäillä yksityiskohdilla. Kirja perehdyttää olohuone-esittelyjen ohella sisustamisen perusasioihin ja antaa mallisisustusten avulla vinkkejä ja ideoita, joita on helppo soveltaa omassa olohuoneessa.

Sisustaminen ei aina vaadi täydellistä muodonmuutosta. Tessa Evelegh on koonnut kirjaansa Kaunista kotiin – 500 sisustusvinkkiä yksinkertaisia ja kekseliäitä ideoita, joiden avulla voit muuttaa kodin jokaisen tilan houkuttelevaksi keitaaksi.

Takaisin alkuun

Modernia selkeyttä

Kauneimmat klassikot Suomalainen sisustuskirja
Andrew Weavingin Kauneimmat klassikot – sisusta kotisi ajattomasti on trendikäs retrosisustajan opas. Kirja esittelee vintage-tyyliin ja 1900-luvun muotoiluun pohjautuvia sisustuksia. Anu Jokela kertoo Suomalaisessa sisustuskirjassa sisustamisen perusteista ja välineistä. Sisustukset ovat suomalaisen raikkaita ja moderneja. Puuta ja vaaleita värejä käytetään paljon ja kontrasteja luodaan värikkäillä yksityiskohdilla.

Country living – tyylikästä asumista Pohjoismaissa -kirjassa luonnonläheisyys kohtaa modernin skandinaavisen muotokielen. Magnus Englund ja Chrystina Schmidt esittelevät huviloiden ja maaseutuasuntojen sisustuksia kaikista pohjoismaista.

Dorrit Elmquist on koonnut kirjaansa Skandinaavisen tyylikäs koti pohjoismaisia sisustuksia kesäasunnoista, kerrostalokodeista ja pientaloista. Sisustukset ovat niukkoja ja selkeitä; Kirjan johtoajatus on, että muutama yksinkertaisuudessaan kaunis, oikein sijoiteltu kaluste tai piristävän värinen yksityiskohta luovat huoneelle kiinnostavaa särmää.

Takaisin alkuun

Inspiraatiota maaseudulta

Country interiors Dream homes country
Diane Dorrans Saeksin Country interiors esittelee houkuttelevia maaseutukoteja eri puolilta Eurooppaa. Sisustukset ovat enimmäkseen rustiikkisia tai kartanotyylisiä, mutta mukaan mahtuu myös jokunen modernikin versio. Dream homes country – 100 inspirational interiors: yksilöllisiä ja viehättäviä maalaissisustuksia ympäri maailman. Upeat kodit edustavat niin provencelaista, englantilaista kuin moderniakin tyyliä. Onpa mukana goottilainen ja karibialainenkin sisustus.

Takaisin alkuun

Löytöjä kirpputoreilta

Löytöjen koti Upeaa rojua
Löytöjen koti – aarteita ullakolta ja kirppikseltä -kirjassa esitellään kirpputorilöydöistä koottuja meheviä sisustuksia, joissa yhdistyvät retro, vintage ja basaaritunnelma. Eva-Marie Wilkenin Upeaa rojua – vanhojen huonekalujen uusi elämä kertoo, miten toteutat vanhan tavaran uuden ilmeen helpoilla maalaus-, verhoilu- ja koristelutekniikoilla.

Posy Gentles on tehnyt aivan uudenlaisen kirjan vanhan tavaran ystävälle. Kirppislöydöt talteen antaa vinkkejä kirpputoreilla kiertelyyn ja löytöjen tuunaukseen. Muistiinpanosivuille voi kirjata toive-esineensä ja tiedot jo hankituista tavaroista (mutta ei kirjaston kappaleeseen). Kirjan taskuihin mahtuu kaikkea mahdollista mukana kuljetettavaa kangas- ja tapettitilkuista lehtileikkeisiin.

Vanhan tavaran uusi koti – ideoita sisustukseen kirppiksiltä ja kierrätyksestä -kirjassa annetaan vinkkejä vanhan tavaran restaurointiin ja korjaukseen sekä siihen, miten koti sisustetaan ympäristöä säästäen ja vanhoja menetelmiä käyttäen.

Takaisin alkuun

Keittiö

Keittiö on kodin sydän. Terence Conran antaa Keittiökirjassa neuvoja keittiön suunnitteluun niin uudisrakentajalle, peruskorjaajalle kuin pintaremontoijallekin. Kirjassa esitellään erilaisia keittiösisustuksia ja käydään läpi suunnittelun vaiheita keittiötyypin valinnasta pintamateriaalien, koneiden ja säilytystilojen hahmotteluun.

kitchen ideas that work Big designs for small kitchens
Kitchen ideas that work – creative design solutions for your home esittelee erilaisia keittiöideoita erilaisiin keittiötiloihin. Kirja sisältää enimmäkseen rustiikkisia ja kodikkaita sisustusratkaisuja, mutta mukana on jokunen modernimpikin versio. Big designs for small kitchens sisältää houkuttelevia ratkaisuja pieniin keittiöihin. Kirjassa esitellään myös mm. asuntovaunu- ja venekeittiöiden sisustuksia.

Takaisin alkuun

Lastenhuone

Iloiset lastenhuoneet esittelee kuusitoista huonetta, joiden asukkaiden ikä vaihtelee vauvasta teini-ikäiseen. Huoneet voi kopioida sisustuskokonaisuuksina tai niistä voi poimia ideoita omaan sisustukseen sovellettaviksi. Kirjan lopussa on mallikuvioita sablonien tekemiseen.

Viihtyisä lastenhuone Rooms your kids will love
Libby Norman antaa kirjassaan Viihtyisä lastenhuone nopeita ja helppoja vinkkejä lastenhuoneen uudistamiseen. Kirja on oiva opas sille, joka kaipaa ideoita hauskojen yksityiskohtien toteuttamiseen. Myös Paige Gilchristin Rooms your kids will love tarjoaa herkullisia ideoita lastenhuoneen somistamiseksi ja kalustamiseksi ommellen, nikkaroiden ja maalaten.

Judith Wilson ei anna kirjassaan Lastenkamarit – lastenhuoneita 0–10-vuotiaille ohjeita boordien maalaamiseen. Sen sijaan hän tarjoaa esimerkkejä lapsiperheiden arjesta kauniissa ja tyylikkäissä ympäristöissä. Kirjassa esitellään niin lastenhuoneita kuin kodin muitakin tiloja lapsiperheen käyttöön sisustettuina. Kirjan luettavuutta haittaa todella pieni kirjasinkoko.

Gro Aanesenin Lastenhuone – sisusta järkevästi, kätevästi ja kauniisti on jaettu kappaleisiin eri ikäkausien mukaan. Vinkit on suunnattu erikseen 0–3-vuotiaiden, 3–8-vuotiaiden ja yli 8-vuotiaiden huoneiden sisustamiseen. Kirja tarjoaa sisustusvinkkien lisäksi myös ideoita lastenhuoneen jakamiseksi sisarusten kesken ja ohjeita lapsiperheen kodin sisustamiseen yleisesti.

Lähde: Helmet.fi

Samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita

Aihepiiriin ei löydy muita artikkelejä vielä.

Kommentit

Ei kommentteja.

Lisää kommentti

Pakollinen

Pakollinen